Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Raffles City Hangzhou, Hangzhou, China. Architect: UNStudio, 2017.

Raffles City Hangzhou, Hangzhou, China. Architect: UNStudio, 2017.
:ACNH-0288-0006
: Exterior view. Raffles City Hangzhou, Hangzhou, China. Architect: UNStudio, 2017.
:No
:No
:3344 x 5016 pixels
:14/07/2017
:No Restriction
:Hufton + Crow/VIEW
:61419
:Raffles City Hangzhou
:Raffles City Hangzhou, Hangzhou, China. Architect: UNStudio, 2017.
:Hangzhou
:China
:UNStudio
:www.unstudio.com
:Mixed Use
:Retail Office and Apartment Space
:2017
:VIEW Architecture
:Designed by Ben van Berkel / UNStudio, CapitaLand’s new Raffles City is a sustainable urban hub for living, working and leisure located in Hangzhou, one of China’s most picturesque cities. It forms the eighth Raffles City development in China. Conceived as a lively vertical neighbourhood and transit hub and featuring stunning views of the river and West Lake areas, the sixty-storey, 250 metre-tall highrises contain residential units, Grade A offices, the Conrad Hotel and a rooftop helipad; the 116,000m2 six-storey podium accommodates retail, restaurants, leisure facilities and parking and has a direct underground connection to the metro. The project furthers UNStudio’s ongoing research into Superliving, in this case into (integral) strategies to create sustainable, healthy cities that offer a high quality of life, while addressing future needs for greater efficiency and density in cities in times of rapid urbanisation and growth. The building is designed with a carefully considered mix of programmes - like those found in a good city - that bring together a wide range of users. Besides working and living at Raffles City, people can stay at the hotel, or pick up groceries, enjoy a meal, do exercise, watch a movie or even get married there, all in one interconnected environment.
:Raffles City Hangzhou; architecture; Retail Office and Apartment Space; Asia; China; Hangzhou; 2017; 21st Century; UNStudio; 5 people; Full Frame; street view; day; exterior; Ben van Berkel; mixed use; vertical living; skyscraper; Masterplaning; city development; urban hub; sustainable; tower; twin tower; clear sky; exterior facade; cladding; road; passerby; cyclist; bicycle; tree; tower block; adult; pedestrian; walking; oblique elevation; distant view; street scene; erect
:V
:I
:Colour
:5 people
:Full Frame
:No
:Street view
:Day
:Exterior
:Hufton+Crow
:ACNH-0288-0006.jpg
:www.viewpictures.co.uk