Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children, London, United Kingdom. Architect: Stanton Williams, 2019.

Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children, London, United Kingdom. Architect: Stanton Williams, 2019.
:ACNH-0322-0027
: Glazed corridor with access to consultation rooms. Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children, London, United Kingdom. Architect: Stanton Williams, 2019.
:No
:N/A
:3530 x 4752 pixels
:08/11/2019
:No Restriction
:Hufton + Crow/VIEW
:61704
:Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children
:Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children, London, United Kingdom. Architect: Stanton Williams, 2019.
:London
:United Kingdom
:Stanton Williams
:www.stantonwilliams.com
:Science And Healthcare
:Research Centre
:2019
:VIEW Architecture
:Across eight storeys the building provides academic research workspace, seminar and meeting spaces, specialist laboratories, and outpatient clinics for children and young people. With its prominent presence next to Coram’s Fields – the former site of the Foundling Hospital and a living symbol of children’s welfare for over 250 years – the Zayed Centre for Research is a new urban beacon of science and healthcare. At the base of the building is a 600 sqm double-height principal laboratory, visible from all sides within the Zayed Centre for Research as well as from the street outside. A shared single entrance bridge, which passes above these laboratories, welcomes both research staff and patients, drawing them into a central atrium, flooded with light. A transparent ground floor gives visibility and prominence to the activities inside the laboratories, while carefully articulated terracotta fins and glazing address Coram’s Fields and reflect the changing sky - expressing the civic significance of this ground-breaking institution.
:Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children; architecture; Research Centre; Europe; United Kingdom; London; 2019; 21st Century; Stanton Williams; Nobody; Full Frame; general view; day; interior; research facility; Knowledge Quarter; Coram's Fields; children's welfare; urban; science; healthcare; Bloomsbury; hospital; laboratory; health; corridor; hallway; window wall; curtain wall; perspective; bench; waiting area; consultation room; outpatient; numbering; upholstered; colour orange; concrete frame; timber lining
:V
:I
:Colour
:Nobody
:Full Frame
:N/A
:General view
:Day
:Interior
:Hufton+Crow
:ACNH-0322-0027.jpg
:www.viewpictures.co.uk