Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Salzburg Spa Paracelsus Bad, Salzburg, Austria. Architect: Berger + Parkkinen, 2019.

Salzburg Spa Paracelsus Bad, Salzburg, Austria. Architect: Berger + Parkkinen, 2019.
:CRIC-4447-0021
: Detail of wavy ceramic ceiling. Salzburg Spa Paracelsus Bad, Salzburg, Austria. Architect: Berger + Parkkinen, 2019.
:No
:N/A
:5017 x 3345 pixels
:08/10/2019
:No Restriction
:Christian Richters/VIEW
:61856
:Salzburg Spa Paracelsus Bad
:Salzburg Spa Paracelsus Bad, Salzburg, Austria. Architect: Berger + Parkkinen, 2019.
:Salzburg
:Austria
:Berger + Parkkinen
:https://berger-parkkinen.com
:Health And Beauty
:Health Spa
:2019
:VIEW Architecture
:The new public bath represents a visionary architectural project in the city’s historical center. “The building’s outstanding impact is a result of the dialogue between the new spaces and existing surroundings — the baroque gardens known as Mirabellgarten, the old town and the surrounding mountains. The indoor swimming pool is conceived as an expansion of the park on the third floor,” states architect Alfred Berger. In terms of urban design, the new “Paracelsus Bad & Kurhaus” forms a joint between the late 19th century block structures of Auerspergstraße, the open development along Schwarzstraße, the landscape of the Kurgarten and the Mirabellgarten. The geometry of the building is swivelled towards the park, making a reference to the geometry of the vanished fortification-walls of the baroque period.
:Salzburg Spa Paracelsus Bad; architecture; Health Spa; Europe; Austria; Salzburg; 2019; 21st Century; Berger + Parkkinen; Nobody; Full Frame; view from above; day; interior; public bath; spa; sustainability; renewable energy ; swimming; fitness; relaxation; sports architecture; recreation; training; Klimaaktiv GOLD award; city centre; curved structure; Kurhaus; view from below; undulated ceiling; ceramic elements; pattern; wavy ceiling; suspended ceramic; colour white; abstract
:H
:I
:Colour
:Nobody
:Full Frame
:N/A
:View from above
:Day
:Interior
:Christian Richters
:CRIC-4447-0021.jpg
:www.viewpictures.co.uk