Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

TU Delft Library, Delft, Netherlands. Architect: Mecanoo Architecten, 1997.

TU Delft Library, Delft, Netherlands. Architect: Mecanoo Architecten, 1997.
:DBOR-0030-0002
: TU Delft Library, Delft, Netherlands. Architect: Mecanoo Architecten, 1997. Study area on ground floor seen from above with metallic soffit and columns and cone with daylight.
:No
:No
:3344 x 5016 pixels
:25/03/2012
:Editorial Only
:David Borland/VIEW
:29514
:TU Delft Library
:TU Delft Library, Delft, Netherlands. Architect: Mecanoo Architecten, 1997.
:Prometheusplein
:Delft
:Netherlands
:Mecanoo Architecten
:http://www.mecanoo.nl
:Public And Government
:Library Media Centre
:1997
:VIEW Architecture
:The Library occupies a pivotal site in the campus of Delft University of Technology, in parkland opposite the sixties Brutalist Aula building. Mecanoo's design represents a striking contrast: the grass-clad roof of the Library rises up like a sheet of paper held at one corner, pinned to the earth by a single, dramatic cone. Entering the building, a soaring space is dominated by the cone, which brings light down to the ground floor, and a vast suspended bookcase with walkways and staircases set against a deep blue wall. The metallic soffit of the ceiling contrasts with the warm brown flooring. The 15,000 sq m Library serves 3,000 visitors a day, offering a variety of study areas and quiet rooms in the main hall and within the cone. Archives are stored underground, while the fully turfed roof offers space for relaxation and study in the summer. The Library was awarded the Dutch National Steel Construction Prize 1998 and the Construction Award for the Millennium 2000.
:TU Delft Library; TU Delft Library image series; architecture; Library Media Centre; Europe; Netherlands; Delft; Prometheusplein; 1997; 20th Century; Mecanoo Architecten; series; large group of people; incidental people; elevated view; day; interior; Delft University of Technology; academic; Corus Construction Award for the Millennium 2000; National Steel Construction Prize 1998; Library Learning Centre; Mekelpark; cone; metallic ceiling; columns; study area; studying; ground floor; metallic soffit; desks; tables; chairs; visitors; structures; edifices; public buildings; civic buildings; public libraries; libraries; reference libraries; subscription libraries; media centers; media centres; large groups; groups of people; groups; high angle views; high angled views; high angles; high-angles; elevated views; viewed from above; above views; interiors; indoors; building; edifice; structure; architectural; public building; civic building; reference; public library; reference library; subscription library; media center; media centre; European; The Netherlands; Benelux; Dutch; Twentieth Century; real people; people; large group; group; grouping; group of people; high angle; high-angle; high-angled; high angle view; from above; view from above; seen from above; directly above; above view; daylight; day time; daytime; day-time; indoor; inside; internal
:V
:I
:Colour
:Large group of people (11+ people)
:Full Frame
:Yes
:Elevated view
:Day
:Interior
:David Borland
:DBOR-0030-0002.jpg
:www.viewpictures.co.uk