Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Landvetter Cultural Centre, Landvetter, Sweden. Architect: Fredblad Arkitekter , 2015.

Landvetter Cultural Centre, Landvetter, Sweden. Architect: Fredblad Arkitekter , 2015.
:DBOR-0089-0010
: Wayfinding graphic design on concrete staircase near main entrance. Landvetter Cultural Centre, Landvetter, Sweden. Architect: Fredblad Arkitekter , 2015.
:No
:N/A
:3344 x 5016 pixels
:04/07/2016
:Editorial Only
:David Borland/VIEW
:60841
:Landvetter Cultural Centre
:Landvetter Cultural Centre, Landvetter, Sweden. Architect: Fredblad Arkitekter , 2015.
:Guldsmedsplatsen
:Landvetter
:Sweden
:Fredblad Arkitekter
:Public And Government
:Cultural Institution
:2015
:VIEW Architecture
:Fredbad Arkitekter won an open competition in 2012 to design a new multi-purpose cultural centre for the municipality of Landvetter, near Gothenburg. It opened in 2015, housing a library, auditorium and educational spaces for music and the arts. At the heart of the building is a striking three-storey atrium, clad in pine plywood with dome skylights, which connects the various functions while serving as an indoor square. The exterior is clad in a range of materials: limestone, white render and brass alloy sheeting.
:Landvetter Cultural Centre; architecture; Cultural Institution; Europe; Sweden; Landvetter; Guldsmedsplatsen; 2015; 21st Century; Fredblad Arkitekter; Nobody; Copy space; close-up detail; day; interior; Landvetter Kulturhus; library; Swedish; Nordic; Scandinavian; Gothenburg; Goteborg; concrete staircase; graphic design; wayfinding; interior design; simplicity; playful; lettering
:V
:I
:Colour
:Nobody
:Copy space
:N/A
:Detail
:Day
:Interior
:David Borland
:DBOR-0089-0010.JPG
:www.viewpictures.co.uk