Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

London School of Economics, Saw Swee Hock Students' Centre, London, United Kingdom. Architect: O'Donnell & Tuomey, 2014.

London School of Economics, Saw Swee Hock Students' Centre, London, United Kingdom. Architect: O'Donnell & Tuomey, 2014.
:DGIL-0160-0012
: London School of Economics, Saw Swee Hock Students' Centre, London, United Kingdom. Architect: O'Donnell & Tuomey, 2014. Elevated view through glazed canopy towards outdoor area.
:No
:No
:3770 x 4450 pixels
:24/09/2014
:No Restriction
:Dennis Gilbert/VIEW
:29966
:London School of Economics, Saw Swee Hock Students' Centre
:London School of Economics, Saw Swee Hock Students' Centre, London, United Kingdom. Architect: O'Donnell & Tuomey, 2014.
:London
:United Kingdom
:O'Donnell & Tuomey
:www.odonnell-tuomey.ie
:Education
:University
:2014
:VIEW Architecture
:The building is designed to embody the dynamic character of a contemporary Student Union. The complex geometries of the site provided a starting point for an unconventional arrangement of irregular floor plates, each one particular to its function and each working into the next by an intricate system of trapezoidal spatial configuration. Space flows freely in horizontal plan and vertical section, with stairs gently twisting and slowly turning to create a variety of diagonal break-out spaces at landings and crossings throughout the building.
:London School of Economics; Saw Swee Hock Students' Centre; Saw Swee Hock Students' Centre image series; architecture; education; University; Europe; United Kingdom; London; WC2; 2014; 21st Century; O'Donnell & Tuomey; series; medium group of people; view through; day; interior; Student Union; trapezoidal; irregular; 6-storey built; brick facade; handmade brick; sustainable architecture; pedestrianized street; Award; RIBA London Building of the Year Award; adult; passerby; student; walking; pedestrianized; landscaped; newly paved; paved; lighting feature; bespoke seating; planter; dark red colour; integration; angular plane; expressionist; elevated view; main entrance; canopy; urban landscape; contrast; mullion; abstraction; educational facilities; educational buildings; institutional buildings; education centers; education centres; universities; university buildings; higher education buildings; medium groups; groups of people; groups; interiors; indoors; building; structure; architectural; educational building; educational facility; institutional building; education centre; education center; university building; higher education; higher education building; ; European; UK; U.K.; Britain; British; British Isles; Great Britain; GB; Covent Garden; Holborn; Strand; West London; Central London; England; capital; city; cities; English; Twenty-first Century; Twenty first Century; real people; people; medium group; group; grouping; group of people; daylight; day time; daytime; day-time; indoor; inside; internal
:V
:I
:Colour
:6-10 people
:Full Frame
:No
:View through
:Day
:Interior
:Dennis Gilbert
:DGIL-0160-0012.jpg
:www.viewpictures.co.uk