Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Drysdale Building, City, University of London, London, United Kingdom. Architect: LTS Architects, 2017.

Drysdale Building, City, University of London, London, United Kingdom. Architect: LTS Architects, 2017.
:EDIT-0261-0022
: Teaching lab on upper floor. Drysdale Building, City, University of London, London, United Kingdom. Architect: LTS Architects, 2017.
:No
:N/A
:5017 x 3345 pixels
:08/12/2017
:No Restriction
:Ed Reeve/VIEW
:61399
:Drysdale Building, City, University of London
:Drysdale Building, City, University of London, London, United Kingdom. Architect: LTS Architects, 2017.
:Spencer Street
:London
:United Kingdom
:LTS Architects
:https://www.lts-architects.co.uk
:Education
:University
:2017
:VIEW Architecture
:LTS Architects were commissioned to redesign the Drysdale Building ground floor IT teaching spaces and labs. The design clearly separates the teaching labs to the north from the more fluid ‘open access’ areas to the south. Taking advantage of the generous floor to ceiling heights, a new mezzanine floor was introduced. With this and the increased efficiency of the plan generally, computer numbers could increase from 244 to well over 400 within the same floor plate. The entire space is unified with a graphic wall which brings colour and life to the spaces while also incorporating wayfinding and signposting. An entirely new entrance at ground floor was created which ties the refurbished space together with the new main entrance development. The new materials introduced to the façade take their cue from the existing palette, with precast concrete lintels framing the new openings of a welcoming reception area. The new and old are all grounded on a plinth of black granite which folds to create entrance ramps and external seating for the students to congregate.
:Drysdale Building; City; University of London; architecture; education; University; Europe; United Kingdom; London; Spencer Street; EC1; 2017; 21st Century; LTS Architects; Nobody; Full Frame; room view; day; interior; study; study space; students; campus; modern; functional; concrete frame; academic studies; colour white; colour black; colour yellow; computer; computer suite; desk; chairs; teaching lab; acoustic baffle; upper floor; IT ; concrete column
:H
:I
:Colour
:Nobody
:Full Frame
:N/A
:Room view
:Day
:Interior
:Ed Reeve
:EDIT-0261-0022.jpg
:www.viewpictures.co.uk