Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.

Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.
:EDIT-0269-0016
: Oblique view with elongated window. Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.
:No
:N/A
:5017 x 3345 pixels
:21/03/2018
:No Restriction
:Ed Reeve/VIEW
:61422
:Nanjing House
:Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.
:No.9 Zhenqi Road
:Pukou District Nanjing
:China
:Adjaye Associates
:www.adjaye.com
:Housing
:Experimental Housing
:2017
:VIEW Architecture
:The China International Practical Exhibition of Architecture (CIPEA) in Nanjing features a collection of architectural structures designed by 24 international and Chinese architects. The exterior of the Adjaye Associates villa appears like a long, horizontal bar, slightly elevated above the ground and clad in a jagged mosaic of broken slate. The mass of the façade is punctuated by an irregular pattern of deep set windows, which are punched into the elevation, while a bamboo lined pathway culminating in a tall slot cut into the façade, is the main entrance. At either end of the bar, generous glazing provides views out. The continuity of the horizontal elevation is also interrupted by a glazed portion which leads to a terrace from the main living space. The interior offers a collage of horizontal and vertical planes that stretch to a seeming infinity, accentuated by dramatic curving ceilings. A vibrant play of light and shadow stripes created by a series of skylights transects the full length of the main volume. In the floor, there are a number of rectangular glazed openings with illuminated views beneath the building. The material palette comprises predominantly exposed concrete, with bamboo flooring in the bedrooms.
:Nanjing House; architecture; Experimental Housing; Asia; China; Pukou District Nanjing; No.9 Zhenqi Road; 2017; 21st Century; Adjaye Associates; Nobody; Full Frame; general view; day; exterior; Paul Rosenau masterplan; Sifang Art Museum; Light Box Villa; exterior facade; garden; corner view; elongated; box-like; slate facade; window; glazing; path
:H
:I
:Colour
:Nobody
:Full Frame
:N/A
:General view
:Day
:Exterior
:Ed Reeve
:EDIT-0269-0016.jpg
:www.viewpictures.co.uk