Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.

Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.
:EDIT-0269-0046
: Enclosed balcony. Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.
:No
:N/A
:3344 x 5016 pixels
:21/03/2018
:No Restriction
:Ed Reeve/VIEW
:61422
:Nanjing House
:Nanjing House, Pukou District Nanjing, China. Architect: Adjaye Associates, 2017.
:No.9 Zhenqi Road
:Pukou District Nanjing
:China
:Adjaye Associates
:www.adjaye.com
:Housing
:Experimental Housing
:2017
:VIEW Architecture
:The China International Practical Exhibition of Architecture (CIPEA) in Nanjing features a collection of architectural structures designed by 24 international and Chinese architects. The exterior of the Adjaye Associates villa appears like a long, horizontal bar, slightly elevated above the ground and clad in a jagged mosaic of broken slate. The mass of the fa├žade is punctuated by an irregular pattern of deep set windows, which are punched into the elevation, while a bamboo lined pathway culminating in a tall slot cut into the fa├žade, is the main entrance. At either end of the bar, generous glazing provides views out. The continuity of the horizontal elevation is also interrupted by a glazed portion which leads to a terrace from the main living space. The interior offers a collage of horizontal and vertical planes that stretch to a seeming infinity, accentuated by dramatic curving ceilings. A vibrant play of light and shadow stripes created by a series of skylights transects the full length of the main volume. In the floor, there are a number of rectangular glazed openings with illuminated views beneath the building. The material palette comprises predominantly exposed concrete, with bamboo flooring in the bedrooms.
:Nanjing House; architecture; Experimental Housing; Asia; China; Pukou District Nanjing; No.9 Zhenqi Road; 2017; 21st Century; Adjaye Associates; Nobody; Copy space; room view; day; interior; Paul Rosenau masterplan; Sifang Art Museum; Light Box Villa; colour grey; colour black; glass; slate; balcony; enclosed
:V
:I
:Colour
:Nobody
:Copy space
:N/A
:Room view
:Day
:Interior
:Ed Reeve
:EDIT-0269-0046.jpg
:www.viewpictures.co.uk