Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Inagawa Cemetery Chapel and Visitor Centre, Inagawa, Japan. Architect: David Chipperfield Architects Ltd, 2018.

Inagawa Cemetery Chapel and Visitor Centre, Inagawa, Japan. Architect: David Chipperfield Architects Ltd, 2018.
:ESUM-0414-0032
: View towards resting and lounge area. Inagawa Cemetery Chapel and Visitor Centre, Inagawa, Japan. Architect: David Chipperfield Architects Ltd, 2018.
:No
:No
:3878 x 4326 pixels
:12/04/2018
:No Restriction
:Edmund Sumner/VIEW
:61657
:Inagawa Cemetery Chapel and Visitor Centre
:Inagawa Cemetery Chapel and Visitor Centre, Inagawa, Japan. Architect: David Chipperfield Architects Ltd, 2018.
:Inagawa
:Japan
:David Chipperfield Architects Ltd
:www.davidchipperfield.com
:Religious
:Cemetery
:2018
:VIEW Architecture
:Inagawa Cemetery is located on a steep site in the Hokusetsu Mountain Range of the Hyogo prefecture, approximately 40 kilometres north of Osaka. The cemetery is laid out across terraces and bisected by a monumental flight of steps leading up to a shrine at the highest point - an axis that orients the whole project. The large portal facing the road leads into a central courtyard flanked by the rooms of the visitor centre. Full-height windows maintain a visual connection between these interior and exterior spaces. "The visitor centre and chapel are designed as a marked threshold between the outer world and a quieter space within for contemplation," said the studio.The chapel is separated off to one side and can be accessed using a small corridor from the courtyard. An external side passage and a ramp connecting it with the garden provide alternative entrances. The simply furnished space is flanked by large windows on either side that look out onto small gardens.
:Inagawa Cemetery Chapel and Visitor Centre; architecture; Memorial; Cemetery; Asia; Japanese; Inagawa; 2018; 21st Century; David Chipperfield Architects Ltd; 1 person; Copy space; close-up detail; Dawn; exterior; graveyard; Hokusetsu Mountain Range; Hyogo prefecture; place of remembrance; visitor centre; chapel; place of worship; terraced hillside; contemplation; pigmented concrete; reddish hue; concrete volume; exterior facade; pink concrete; hallway; corridor; glazing; gathering space; lounge; bench; simplicity; adult; sitting; garden view; stone wall
:V
:I
:Colour
:1 person
:Copy space
:No
:Detail
:Dawn
:Exterior
:Edmund Sumner
:ESUM-0414-0032.jpg
:www.viewpictures.co.uk