Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Ellis House, Ilford, United Kingdom. Architect: Buf Architects , 2019.

Ellis House, Ilford, United Kingdom. Architect: Buf Architects , 2019.
:ESUM-0436-0025
: Dining space with view of interior courtyard. Ellis House, Ilford, United Kingdom. Architect: Buf Architects , 2019.
:No
:N/A
:05/02/2019
:No Restriction
:Edmund Sumner/VIEW
:62009
:Ellis House
:Ellis House, Ilford, United Kingdom. Architect: Buf Architects , 2019.
:Ilford
:United Kingdom
:Buf Architects
:https://www.bufarchitecture.com/
:Private Home
:Home Extension
:2019
:VIEW Interiors
:Ellis House is a project for an extension that is compact yet spatial and materially rich with low budget and self-build elements. ​ Rather than simply extending the rear of the building, an internal courtyard is formed within the centre of the extension which brings natural light deep into the plan whilst subdividing the ground floor into three distinct yet connected areas, living, kitchen & dining. ​A simple tectonic language of veneered timber beams, columns and joists and plywood panelling adds a material warmth to the rich spatiality of the layout and allowed the client to part manage, part self-build the project and undertake the entire landscape work himself.
:Ellis House; architecture; Private Home; Europe; United Kingdom; 2019; 21st Century; Buf Architects; Nobody; Full Frame; general view; day; interior; extension; compact; garden extension; modern; Internal refurbishment; remodelling; Victorian; Ilford; East London; London; modest; low budget; self build; small; dining; table; bench; glazing; vase; glass; door; doors; sliding doors; garden; inside-outside; timber; wood; wooden; beam; beams; dining space; tree; trees; sliding door; panel; panelling; wall; walls; lighting; pendant light; ceiling light; interior courtyard; plant; plants; kitchen; kitchenette
:I
:Nobody
:Full Frame
:N/A
:General view
:Day
:Interior
:Edmund Sumner
:ESUM-0436-0025.jpg