Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Cooled Conservatories, Gardens by the Bay, Singapore, Singapore. Architect: Wilkinson Eyre Architects, 2011.

Cooled Conservatories, Gardens by the Bay, Singapore, Singapore. Architect: Wilkinson Eyre Architects, 2011.
:JIMS-0055-0012
: Looking down onto the walkways and bridges. Cooled Conservatories, Gardens by the Bay, Singapore, Singapore. Architect: Wilkinson Eyre Architects, 2011.
:No
:No
:4579 x 3663 pixels
:18/09/2017
:Editorial Only
:Jim Stephenson/VIEW
:29664
:Cooled Conservatories, Gardens by the Bay
:Cooled Conservatories, Gardens by the Bay, Singapore, Singapore. Architect: Wilkinson Eyre Architects, 2011.
:Marina Gardens Drive
:Singapore
:Singapore
:Wilkinson Eyre Architects
:www.wilkinsoneyre.com
:Gardens And Agriculture
:Greenhouse
:2011
:VIEW Architecture
:From the architect: In 2006, WilkinsonEyre was part of a British-led team that won the design competition for one of the most ambitious cultural projects of recent years – the masterplan for Singapore’s Gardens by the Bay. The project, comprising three separate gardens covering a total of 101 hectares was central to the government’s visionary plan to transform the city-state into a City-in-a-Garden. WilkinsonEyre’s brief was to design an architectural icon, a horticultural attraction and a showcase for sustainable technology at the heart of the Gardens at Bay South. Their response was the Cooled Conservatory Complex. The two main conservatory structures are among the largest climate-controlled glasshouses in the world, covering an area in excess of 20,000m², and showcase the flora of those environments most likely to be affected by climate change: in the Flower Dome, the cool-dry Mediterranean zone; and in the Cloud Forest, the cool-wet tropical mountain
:Gardens by the Bay; architecture; Greenhouse; Asia; Singapore; Marina Gardens Drive; 2011; 21st Century; Wilkinson Eyre Architects; medium group of people; incidental people; Full Frame; view from above; day; interior; conservatory; glasshouse; plant; flower; horticulture; garden; green; tree; Cooled Conservatories; tourist attraction; visitor attraction; landmark; sensational; horticultural attraction; glass structure; steel structure; engineering; daylight; walkway; bridge; height; human scale; growth
:H
:I
:Colour
:6-10 people
:Full Frame
:Yes
:View from above
:Day
:Interior
:Jim Stephenson
:JIMS-0055-0012.jpg
:www.viewpictures.co.uk