Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

The Art Barn, Dartmoor, United Kingdom. Architect: Thomas Randall Page, 2020.

The Art Barn, Dartmoor, United Kingdom. Architect: Thomas Randall Page, 2020.
:JIMS-0072-0024
: With all its shutters ad doors closed, the Art Barn provides a safe place to store the artisst archive. The Art Barn, Dartmoor, United Kingdom. Architect: Thomas Randall Page, 2020.
:No
:N/A
:Brighton & Hove
:20/11/2020
:Editorial Only
:Jim Stephenson/VIEW
:62065
:The Art Barn
:The Art Barn, Dartmoor, United Kingdom. Architect: Thomas Randall Page, 2020.
:Dartmoor
:United Kingdom
:Thomas Randall Page
:http://www.thomasrandallpage.com
:Culture And Entertainment
:Art Studio
:2020
:VIEW Architecture
:A series of industrial scale shutters in cedar and galvanised steel playfully fold and slide, revealing a complex, multi-layered space within a mute and unassuming exterior. Inside the vast day-lit gallery, a freestanding ‘creature’ stands on stone hooves. Known as the ‘Winter Studio’ this room-within-a-room is the project’s nerve centre. It is wrapped in a dark cork and warmed by a wood-burning stove. Beyond its door, a balcony offers long views out through the tree canopy and across the valley. As the building is re-shuttered on departure, the balcony folds back flat, effortlessly becoming part of the wall again.
:The Art Barn; architecture; culture; entertainment; Art Studio; Europe; United Kingdom; 2020; 21st Century; Thomas Randall Page; Nobody; Copy space; distant view; day; exterior; Devon; Dartmoor; West country; sculpture; art; archive; studio; natural materials; timber; stone; legacy; gallery; exhibit; conversion; conservation; slow architecture; trees; closed; storage; blue sky; shutters; balcony; view from below; exterior facade; timber facade; silhouette
:United Kingdom
:I
:www.clickclickjim.com
:Nobody
:Copy space
:N/A
:Distant view
:Day
:Exterior
:Jim Stephenson
:JIMS-0072-0024.jpg
:www.clickclickjim.com