Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Musee Du Louvre, Lens, Lens, France. Architect: sanaa, 2012.

Musee Du Louvre, Lens, Lens, France. Architect: sanaa, 2012.
:JNEW-0057-0025
: View across Le Pavillion de Verre. Musee Du Louvre, Lens, Lens, France. Architect: sanaa, 2012.
:No
:No
:4579 x 3663 pixels
:10/02/2016
:Editorial Only
:James Newton/VIEW
:29690
:Musee Du Louvre, Lens
:Musee Du Louvre, Lens, Lens, France. Architect: sanaa, 2012.
:Rue Paul Bert
:Lens
:France
:sanaa
:http://www.sanaa.co.jp
:Culture And Entertainment
:Museum
:2012
:VIEW Architecture
:The Louvre Lens is a new outpost of the Musée du Louvre by Japanese architects SANAA and New York studio Imrey Culbert. It has its site between the town's two landmarks - the monumental slag heaps and the football stadium. The five main pavilions stretch over some 300m as a single story building with walls of glass and brushed aluminium that appear to be straight but actually feature subtle curves. The architects collaborated with landscape architect Catherine Mosbach to surround the buildings with gardens and pathways, while the museum's exhibition spaces were designed by Studio Adrien Gardère.
:Musee Du Louvre; Lens; architecture; culture; entertainment; Museum; Europe; France; Rue Paul Bert; 2012; 21st Century; sanaa; 1 person; Full Frame; general view; day; interior; Gallery; visitor; attraction; tourist attraction; cultural institution; exhibition design Studio Adrien Gardère; landscape architect Catherine Mosbach; sunlight; reflection; silhouette; glazing; curve; polished concrete; adult
:H
:I
:Colour
:1 person
:Full Frame
:No
:General view
:Day
:Interior
:James Newton
:JNEW-0057-0025.jpg
:www.viewpictures.co.uk