Company Logo

MediasBrowser powered by Mainstream Data

Murrell House, London, United Kingdom. Architect: John Pardey Architects, 2020.

Murrell House, London, United Kingdom. Architect: John Pardey Architects, 2020.
:RCHI-0120-0024
: View of lounge with man reading. Murrell House, London, United Kingdom. Architect: John Pardey Architects, 2020.
:No
:No
:3664 x 4580 pixels
:10/06/2020
:No Restriction
:Richard Chivers/VIEW
:61979
:Murrell House
:Murrell House, London, United Kingdom. Architect: John Pardey Architects, 2020.
:London
:United Kingdom
:John Pardey Architects
:www.johnpardeyarchitects.com
:Private Home
:New Build Home
:2020
:VIEW Interiors
:The house occupies a backland site measuring just 10 x14m. A brownfield site that was a storage yard for a landscape company in the rear garden of large Victorian terrace in Wandsworth. The modest family house belies its compact size and provides a positive addition to the area by replacing the storage yard with a sustainable and considerate dwelling. The key constraints of the site were its proximity to adjoining properties and a Maple tree on the pavement to the front of the site. Privacy of the adjacent properties has been maintained by the avoiding any openings on the building flanks while maintaining good light levels within the dwelling.
:Murrell House; architecture; Private Home; new build home; Europe; United Kingdom; London; 2020; 21st Century; John Pardey Architects; 1 person; Full Frame; room view; day; interior; family home; former brownfield site; compact house; Wandsworth; simplicity; contemporary; modern; brick; wood; lounge; man reading; sofa; brick wall; stone floor
:V
:I
:Colour
:1 person
:Full Frame
:No
:Room view
:Day
:Interior
:Richard Chivers
:RCHI-0120-0024.jpg
:www.viewpictures.co.uk